Wifi 6 – 802.11ax

Supersnel en stabiel zakelijk netwerk

WiFi 6 is synoniem met IEEE 802.11ax, de nieuwste WiFi standaard. WiFi 6 biedt snelheden tot 9,6 Gbps en kan veel meer gelijktijdige gebruikers aan. De voordelen ten opzichte van WiFi 5 (IEEE 802.11ac) en Wifi 4 (IEEE 802.11n) zijn dus snelheid, stabiliteit en capaciteit.

De voordelen van WiFi 6 – de nieuwste WiFi standaard

Wat zijn de voordelen van WiFi 6 vs WiFi 5? WiFi 6 heeft een lagere latentie per WLAN-client in vergelijking met oudere standaarden. Bij WiFi ax gaat het niet alleen om snelheid, maar ook om het verhogen van de gemiddelde doorvoer per WiFi-client, vooral in omgevingen met een hoge dichtheid van gebruikers en apparaten; kantoren, stadions, evenementen en winkelstraten.

Lees verder

Wat is er nieuw in IEEE 802.11ax

  • Multi-User MIMO (MU-MIMO) levert nu meer efficiëntie met grote datapakketten voor zowel uploads als downloads. Perfect voor bijvoorbeeld 4K-videovergaderingen.
  • OFDMA biedt de parallelle verwerking van meerdere kleine datapakketten in één stroom. Met subdragers zo smal als 2 MHz, worden de beschikbare radiokanalen zeer efficiënt gebruikt om het toch al overvolle spectrum te verlichten.
  • QAM-1024 met Wi-Fi 6 biedt 25 procent meer datadoorvoer dan QAM-256 met WiFi 5 vanwege een hogere dichtheidsmodulatie per datapakket.
  • Target Wake Time (TWT) verlengt de levensduur van de batterij van WiFi 6-clients door intelligente wekmechanismen.
  • Basic Service Set (BSS) Coloring maximaliseert de netwerkprestaties door interferentie te verminderen waar de dichtheid van appareten hoog is.

Toepassingen van WiFi 6

De nieuwe WiFi standaard is een grote vooruitgang voor iedere zakelijke omgeving, zoals kantoorpanden, magazijnen, productiehallen, scholen en zorginstellingen, maar een aantal specifieke toepassingen vallen op:

WiFi 6 bij evenementen

De zwakke punten van eerdere standaarden waren vooral duidelijk in omgevingen met grote aantallen apparaten in een hoge dichtheid, zoals stadions en evenementen.

Efficiënter gebruik van bandbreedtes

Door efficiënter gebruik te maken van de beschikbare bandbreedtes en kanalen, biedt WiFi 6 meer stabiliteit en betrouwbaarheid voor intensief gebruikte draadloze netwerken tijdens evenementen, bij concerten, in stadions en andere situaties waar veel gebruikers zich dichtbij elkaar bevinden.

Wifi 6 op kantoor

De voordelen van WiFi 6

Het voordeel van WiFi 6 ten opzichte van eerdere standaarden is een kortere latentietijd voor elke WiFi-client. De beschikbare bandbreedtes worden veel efficiënter aan elke gebruiker toegewezen.

Grote aantallen IoT apparaten

In de toekomst zullen steeds meer Internet of Things apparaten worden gebruikt, zoals beveiliging, winkelwagentjes, medische apparatuur, machines, huishoudelijke apparatuur, etc.

OFDMA technologie

De beschikbare WiFi bandbreedtes moeten dus nog efficiënter worden beheerd en toegewezen. OFDMA-technologie en de beschikbare subdragers van WiFi 6 zullen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. In omgevingen met een zeer hoge dichtheid van IoT-apparaten, zoals in steden en winkels, spelen hoge doorvoer en lage latentie een belangrijke rol.

IoT-sensoren

Hoewel de door IoT-sensoren gegenereerde gegevens snel moeten worden doorgestuurd, mogen toepassingen die veel bandbreedte nodig hebben niet worden uitgesloten of vertraagd; de nieuwste standaard WiFi 802.11ax zorgt hiervoor.

WiFi 6 access points en routers

Access points voor WiFi 6 zijn al enige tijd beschikbaar en er zullen snel meer apparaten en systemen volgen. De iPhone 12 en de Samsung Galaxy S10 ondersteunen WiFi 6 met de ax standaard en ook laptops met WiFi ax zijn beschikbaar. Wifi-Advies.nl biedt robuuste WiFi 6 access points en routers voor zakelijke en particulieren netwerken.

Vraag advies over WiFi 6 – geheel vrijblijvend

WiFi 6 en Mesh vormen samen een krachtige combinatie voor een snel, veilig en robuust draadloos bedrijfsnetwerk.

Contact opnemen met:

 

Wifi advies van de wifi expert
Stuur een email naar Wifi expert

mail ons:

info@wifi-advies.nl

Bel ons:

06 20 47 98 82

Vrijblijvende offerte:

Nieuwe aanvraag bij Wifi-Advies.nl
Naam
Naam