...

Wat is wifi 6 en wat heb je eraan?

Wifi 6 is de nieuwe versie van wifi. Hierdoor kunnen hogere snelheden worden behaald. Ook is je Wifi-bereik beter en vertraagt ​​je netwerk minder als het erg druk is. In dit artikel hieronder leggen we uit wat Wifi6 is en wat de voor- en nadelen zijn. We vertellen je ook welke apparaten al compatibel zijn met de nieuwe Wifi 6 standaard.

De nieuwe WiFi standaard

De nieuwe wifi standaard

Wifi6 werd gelanceerd in 2019. De technische naam is 802.11 ax. De nieuwe WiFi 6  heeft een aantal technische verbeteringen  ten opzichte van eerdere Wifi versies.

Er wordt bijvoorbeeld een andere manier gebruikt om gegevens naar apparaten te sturen. Dit zorgt niet alleen voor een hogere snelheid, maar ook voor een grotere capaciteit. Je kunt dus meerdere apparaten tegelijk aansluiten. Dit is de perfecte oplossing als je een smart home hebt met tientallen apparaten.

Hogere Wifi snelheden

Hogere snelheid met wifi 6

De wifi snelheid van wifi 6 is maar liefst 3x zo snel dan de snelheid van wifi 5. Dit zorgt een standaard aansluiting niet altijd voor een snellere internetverbinding. Waar het wel voor zorgt dat het binnen je eigen netwerk data sneller doorstuurt.

Uitstekend wanneer je films in hogere kwaliteit streamt vanaf je NAS of computer. Ook behoud Wifi6 een hoge snelheid en verbreekt de verbinding zelden tot nooit.

Zo is het met Wifi 6 ook mogelijk om films te streamen en te bekijken, als dat nu nog niet kan. WiFi 6 heeft niet zoveel frequentiebanden als WiFi 5. Hierdoor is het energiezuiniger en externe apparaten zoals een smartphone gaan langere tijd mee zonder deze steeds op te laden. Het heeft ook een veel groter bereik, dus maak je geen zorgen al je in de tuin zit en een WiFi 6-verbinding nodig hebt.

Een betere Wifi-dekking

Wifi dekking verbeteren

De nieuwe draadloze technologie van WiFi 6 zorgt ook voor een betere WiFi-dekking. Zo haal je hogere snelheden verder weg van je router. Wifi 6 kan werken op hoge en lage frequenties. Lage frequenties zijn beter door dikke muren en plafonds. Zo heb je ook wifi op een andere laag. Dit vergroot ook het bereik en de snelheid van multiroom wifi. Zo heb je letterlijk overal in huis wifi. Wifi-6  is ook velen malen veiliger dan zijn voorgangers. 

Geen vertraging op drukke plaatsen

Meer apparaten aansluiten met wifi 6

Heeft u veel slimme apparaten in huis? Een deurbel, slimme thermostaat, alarmsysteem, IP-camera of andere slimme devices? Ze zijn allemaal verbonden met wifi en vertragen niet. Wifi 6 zorgt ervoor dat je met meer apparaten tegelijk verbonden bent.

Dit is met Wifi-6 mogelijk zonder dat uw wifi-snelheid instabiel wordt. Dit kan omdat een apparaat met wifi 6 niet altijd een volledig wifi-kanaal in gebruik neemt. Ze gebruiken alleen de bandbreedte die ze nodig hebben. Zo stream je altijd zonder problemen en storingen jouw films en series.

Welke apparaten zijn WIfi 6 compatible?

Wifi 6 telefoons

Om alle mogelijkheden van WiFi 6 te benutten, heb je de juiste apparatuur nodig. De meeste nieuwe laptops en smartphones ondersteunen dit al, oudere toestellen zijn niet gebaat bij hogere snelheden of beter bereik. U profiteert echter van minder vertraging. Zo blijft je netwerk stabiel, ook als er erg veel verbindingen worden gemaakt.

De voordelen van WI-Fi 6

  • WI-Fi 6 is tot 3x sneller dan Wi-Fi 5
  • Met meer apparaten tegelijk verbonden zijn
  • Het netwerk is beter beveiligd
  • Sneller films streamen
Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.